Nowe miejsce na kulinarnej mapie Wrocławia

Zainauguruje je jarmark z udziałem regionalnych producentów żywności, podczas którego będzie można spróbować najlepszych lokalnych przysmaków. Następnie, w ramach premiery swojego studia kuchennego, Piotr Kucharski przygotuje popisowe potrawy. Do ich przyrządzenia użyje m.in. wyhodowanych we własnym ogródku warzyw i owoców. Każdy, kto zjawi się w Browarze będzie miał również okazję, by samodzielnie upiec domowy chleb, według wskazówek i sprawdzonych receptur Piotra oraz poznać tajniki fotografii i stylizacji kulinarnej.

„Na mapie Wrocławia brakuje miejsc, gdzie można uczyć się, jak gotować smacznie i zdrowo. Dlatego też wspólnie z marką Mastercook, która wyposażyła studio w sprzęt kuchenny, ruszamy z programem dedykowanym wrocławianom. Ma on na celu pokazanie, jak można celebrować jedzenie, cieszyć się nim oraz uczyć, jak wygląda zbilansowana dieta. W nowo otwartym studio organizować będziemy różnego rodzaju warsztaty kulinarne prezentujące m.in. kuchnię indyjską czy włoską. Już dziś serdecznie zapraszam wszystkich wrocławian do wspólnego gotowania” – mówi Piotr Kucharski.

Na terenie Browaru uruchomione zostało również kino plenerowe, w którym zaprezentowany został nagradzany na wielu festiwalach, amerykański film dokumentalny „Ingredients”, z jedzeniem w roli głównej. Na otwarcie studia mógł przyjść każdy, impreza miała bowiem charakter otwarty.