Turniej tenisowy CHALLENGER ATP we Wrocławiu

Spośród zgłoszonych tenisistów trzydziestu zajmowało miejsce w pierwszej setce rankingu ATP. W czasie turnieju, który potrwa do 22 lutego, zobaczymy m.in. zwycięzcę Challengera, rozgrywanego w Orbicie w 2009 roku, Michaela Berrera, jak również Philippa Petzschnera, który był 35. w rankingu ATP. Na korcie pojawią się też Łukasz Kubot i Michał Przysiężny. Rafin Developer, jeden z największych deweloperów na Dolnym Śląsku, aktywnie wspiera tę inicjatywę jako sponsor wydarzenia. Jak mówi Piotr Wiak, Wiceprezes Zarządu ds. handlowych Rafin: „Tenis w wielkim stylu wreszcie powrócił do Wrocławia. Cieszy nas fakt, że mieszkańcy Wrocławia będą mogli pojawiać się na turnieju, aby poczuć sportowe emocje. Wielbicieli tenisa systematycznie przybywa w naszym mieście, dlatego z chęcią włączamy się w działania, mające na celu wspieranie sportu. Od lat wspieramy też dziecięce kluby sportowe. Zależy nam, aby świadomość prosportową i tą dotyczącą zdrowego stylu życia budować już od najmłodszych lat. Dlatego też zachęcamy nie tylko fanów tego wyrafinowanego sportu ale również rodziny z dziećmi, aby skorzystały z tak wyjątkowej okazji i wspólnie podziwiali jedyny w swoim rodzaju turniej tenisowy”. Informacje nt. Rafin Developer Stabilna sytuacja finansowa oraz konsekwentnie realizowane działania, oparte na przemyślanej strategii, pozwoliły Rafin zaangażować się w szeroką gamę projektów, obejmujących powierzchnie komercyjne i mieszkaniowe. Firma jest m.in. inwestorem jednej z największych wrocławskich inwestycji mieszkaniowych – osiedla Złota Podkowa, położonego na Krzykach. Oprócz tego w portfolio posiada: Dobre Osiedle na Zakrzowie oraz 12 Miesięcy - domki w zabudowie szeregowej w Iwinach, na granicy z Wrocławiem. Najnowszą inwestycją firmy jest prestiżowe osiedle Kępa Mieszczańska, realizowane w samym centrum Wrocławia, przy ul. Dmowskiego. Kępie Mieszczańskiej przywrócona zostanie jej dawna świetność. W centrum miasta powstanie miejsce, w którym można odciąć się od miejskiego gwaru, wypocząć wśród zieleni, tuż nieopodal rzeki. W najbliższym otoczeniu osiedla planowane są także parki i bulwary nad Odrą, które powstaną na niemal 4 hektarach terenów zielonych. Spółka nie ogranicza się tylko do inwestycji mieszkaniowych. Jest również właścicielem Hotelu Europejskiego, Polonia oraz Nowego Hotelu Piast, położonych przy jednej w największych wrocławskich ulic - ul. Piłsudskiego. Tym samym bierze aktywny udział w modernizacji ścisłego Centrum Wrocławia. Wraz z powstaniem nowego Teatru Capitol, Dworca Głównego, już wkrótce zaprezentuje nowe oblicze zabytkowego obiektu – Hotelu Piast.