Instytut Ingrid Millet w Hotelu Arłamów

Hotel Arłamów posiada jedno z najpiękniejszych SPA w Polsce. Właśnie otwarta została specjalna strefa relaksu - VIP SPA - dla najbardziej wymagających gości, przygotowana we współpracy z firmą Nova Group. W strefie tej stworzony został także Instytut Ingrid Millet, marki która słynie na świecie z luksusowych zabiegów na twarz i ciało. W jej produktach rozkochały się gwiazdy m.in. Brigitte Bardot, Paloma Picasso i Mamade Pompidou, które uznały je za swoje must-have.

INSTYTUT INGRID MILLET W VIP SPA Ingrid Millet to luksusowa marka kosmetyczna, która dzięki firmie Nova Group – jej wyłącznego dystrybutora - wreszcie zagościła w Polsce. Za sukcesem marki stoi niezwykła wizjonerka - Ingrid Millet. Jej przełomowe odkrycia m.in. pionierskie zastosowanie składników roślinnych, w pielęgnacji skóry, okrzyknięto mianem historycznych. To właśnie najwyższej jakości naturalne składy m.in. kawior z Bieługi, stały się podstawą produktów sygnowanych jej nazwiskiem. Kwartet programów Ingrid Millet: Perle de Caviar (z ekstraktem z kawioru), kwiatowo-owocowy Source Pure, odmładzający Bio Elita i pielęgnujący ciało Sublim to połączenie najnowszych odkryć, w dziedzinie kosmetologii z najwyższej jakości składnikami aktywnymi. Dzięki nim marka Ingrid Millet jest numerem jeden, już nie tylko we francuskiej pielęgnacji skóry. Kultową najbardziej znaną i pożądaną linią jest Linia Perle De Caviar. Jej moc ukryta jest w wyjątkowym połączeniu aktywnych składników: delikatności pereł z energią kawioru oraz siłami witalnymi morza. Kawior to koncentrat czystej energii, która jest 20-cia razy bogatsza niż komórki skóry. Zawiera wszystkie zasoby niezbędne do zachowania młodzieńczej wyglądu: pierwiastki śladowe, szlachetne minerały utrzymujące nawilżenie, białka i niezbędne kwasy tłuszczowe. Kosmetyki i rytuały Ingrid Millet stanowią symfonię doskonale dobranych składników i naukowych osiągnięć XXI wieku.

Wyjątkowe produkty tej marki są gwarancją luksusowej pielęgnacji w każdym wieku.

VIP SPA DLA WYMAGAJĄCYCH GOŚCI

Rozbudowana strefa SPA&Wellness jest prawdziwą gratką dla miłośników relaksu. Synergia uzyskana z połączenia: najbardziej zaawansowanych rozwiązań w SPA, wysokiej jakości zabiegów, wykonywanych przez wykwalifikowany personel oraz sąsiedztwa przepięknej przyrody, daje możliwość nowego doświadczania relaksu. O najwyższej jakości sprzęt SPA zadbała firma Nova Group, dostawca wysokiej klasy wyposażenia stref spa i wellness w hotelach oraz salonach odnowy biologicznej. W tej strefie SPA Arłamów znajdują się 4 gabinety zabiegowe, każdy o innym przeznaczeniu. Goście mogą skorzystać z zabiegów na ciało w gabinecie DUO, w którym obok siebie są dwa wysokiej klasy łóżka do masażu. Dostępny jest także gabinet do zabiegów manicure i pedicure oraz gabinet do zabiegów na twarz. W VIP SPA mieści się wyjątkowy gabinet z łóżkiem kwarcowym do rytuałów na ciało - MLX Quartz oraz podwójną wanną z hydromasażem do kąpieli. Znajdziemy tu także dedykowane tej części saunarium z wyjątkową łaźnią parową, sauną fińską, wypoczywalnią z wodnymi łóżkami oraz dodatkowymi atrakcjami takimi jak: ścieżka wrażeń z natryskami reakcyjnymi czy lodopad. Centralną częścią VIP SPA stanowi wypoczywalnia, z której rozpościera się widok na otaczające Arłamów wzgórza. To w niej umiejscowione są komfortowe sofy i leżaki, na których można odpoczywać, przy dźwiękach szumiącej w tle fontanny. Strefa ta zaskakuje pięknymi, przestronnymi wnętrzami oraz najwyższej klasy wyposażeniem. W całości została stworzona tak, by goście mieli możliwość doświadczać relaksu, w komfortowych warunkach i w całkowitej prywatności.

Nova Group jest liderem wśród polskich firm, działających w branży spa, kosmetycznej i medycyny estetycznej. Oferuje całościową obsługę klientów instytucjonalnych - od etapu doradztwa, poprzez realizację - po obsługę posprzedażową, w zakresie tworzenia nowoczesnych stref spa i wellness w hotelach oraz salonach odnowy biologicznej. Jest laureatem wielu prestiżowych nagród m.in. Spa Inspiracje 2014, w kategorii produktów nowatorskich i unikalnych, Beauty Premium 2014 oraz Złoty Krokus 2013. Jako wiodący dostawca kosmetyków profesjonalnych oraz wysokiej klasy wyposażenia w swoim portfolio posiada najlepsze produkty światowych marek: • Kosmetyczne: Ingrid Millet, Maria Galland, Skeyndor, Arosha, Kurland • Kosmetologia i medycyna estetyczna: Asclepion, Viora, Starvac, Daeyang • Sprzęt do spa i wellness: Gharieni, Haslauer